Volejte Po–Pá 8 – 17

222 390 892

ČLÁNKY

Luxusní hotely v České republice

Ten, kdo při svém pobytu v hotelu očekává vysoký standard poskytovaných služeb, obvykle vybírá mezi čtyřhvězdičkovými a pětihvězdičkovými hotely. O takové luxusní hotely v České republice není nouze, a to nejen v rámci

Přečíst si

Alarmy do domácnosti

Alarmy ochrání nejen byt či dům, své využití najdou také v chalupách, garážích či autech. Ty nejlepší z nich dokážou i zapnout topení nebo stáhnout rolety.

Přečíst si

Přespání o dovolené v autě, lze to, ale ne všude

Vyrážíte na dovolenou a toužíte ji ozvláštnit netradičním ubytováním. Nechcete shánět pokoj v hotelu či penzionu, ani se prodírat plným kempem a hledat vhodný flek. Chcete ušetřit na těchto nemalých nákladech? Zkuste přespání na divoko, v autě či ve stanu vedle auta. Pozor si však dejte na výběr místa, ne všude to lze.

Přečíst si

RZ a VIN – k čemu slouží a kdy je použít

Automobily lze identifikovat nejen podle značek a názvů modelů, ale především pomocí tzv. VIN čísla, kódu skládajícího se ze sedmnácti znaků a RZ, která má pět čísel a dvě písmena, nebo šest čísel a jedno písmeno. Vždy ale celkem sedm znaků.

Přečíst si

O řidičský průkaz si lze od června zažádat online

Končí vám platnost řidičského průkazu? Pro zažádání o jeho výměnu od června nemusíte na úřad, nově totiž půjde celou záležitosti vyřídit online. Ministerstvo dopravy za zhruba 6,5 milionu korun upravilo centrální registr řidičů a propojilo ho s Portálem občana, kde bude možnost zažádat o jeho výměnu.

Přečíst si

Jak chránit svůj majetek v případě živelní pohromy?

Tornáda odnášející střechy domů, auta a mařící lidské životy. Výjev jako z katastrofických filmů. Tornádo, které ve čtvrtek 24. 6. 2021 udeřilo v obcích na Hodonínsku a Břeclavsku, v moderní české historii skutečně nemá obdoby. Nastává otázka, jak v případě živelní pohromy setřást největší zátěž – finance potřebné k návratu do normálního života. Pojištění nemovitosti a domácnosti je naprostý základ, je však důležité ho mít správně nastavené.

Přečíst si

Dítě v autě – jak mu zajistit co nejbezpečnější jízdu?

Při jízdě v autě jsou děti proti dospělým v nevýhodě. Ochranné prvky jako bezpečnostní pásy nebo airbagy nejsou přizpůsobeny na jejich výšku. Do 150 centimetrů proto musejí sedět v dětské autosedačce, která jim poskytne ochranu při dopravní nehodě. Používání dětských sedaček je již naštěstí běžnou součástí cestování automobilem. Nejdůležitější je však správné použití a výběr dětské autosedačky.

Přečíst si

Zavoláme Vám zpět